הכירו את הדור הבא של בלוטות': Bluetooth LE Audio – והשיפור העצום אשר הוא יביא לנו, משתמשי מכשירי שמיעה ושתל שבלול.
– רקע:
בלוטות' Bluetooth הוא תקן לתקשורת רדיו שהיא שידור של גלים באורכי גל קצרים ובהספק נמוך – מה שמאפשר למשל חיבור בין סמארטפון לאוזניות ועוד. הדור הבא של בלוטות', הנקרא Bluetooth LE Audio – משפר את הביצועים של בלוטות' אודיו והוא עם פוטנציאל לשנות את הדרך בה אנו חווים אודיו ומתחברים עם העולם סביבנו. הדור הבא הנקרא LE (ראשי תיבות של Low Energy – אנרגיה נמוכה), תומך בקודק LC3 שמסוגל לספק איכות שמע יותר גבוהה תוך צריכת אנרגיה נמוכה יותר.
התקן LE אודיו תומך בתקן Auracast שמאפשר למקור שמע אחד (למשל סמארטפון) לשדר סאונד למספר בלתי מוגבל של מכשירי האזנה (אוזניות, רמקולים, מכשירי שמיעה). כך תוכלו להזמין אחרים לשתף בחווית האודיו שלכם. תוכלו גם להנות באופן מלא משידורי אודיו במרחבים ציבוריים: להתחבר לטלוויזיות במקום ציבורי, להתחבר למערכת הכריזה בשדה התעופה ולהנות מנגישות שמע פשוטה ונוחה במקומות ציבוריים.
– מה החידושים עבורנו, משתמשי מכשירי שמיעה ושתל שבלול?
1. הדור החדש של LE בלוטות', מאפשר שידור טוב יותר בהיבט הטכנולוגי ליותר מכשירי שמיעה. כך תוכלו להתחבר בקלות לכמה מכשירי שמיעה במקביל.
2. התקן החדש משתמש בפחות אנרגיה, כך תוכלו להנות מחיי סוללה ארוכים ובנוסף גם פיתוח של מכשירי שמיעה, משופרים ונוחים יותר.
3. אפשרות לשיתוף אודיו audio sharing – תוכלו לשתף האודיו שלכם למספר מקורות קול (לדוגמא מהסמארטפון שלכם/טלוויזיה חכמה לכמה מכשירי שמיעה / אוזניות).
4. אפשרות חיבור קלה ומהירה למקורות אודיו קיימים (למשל לטלוויזיה בחדר המתנה), או לשידור כריזה בשדה התעופה/למשל לפי מספר השער (החיבור יהיה פשוט כמו להתחבר לרשת ווייפי, הצמדה לנקודת NFC או על ידי סריקה של קוד QR).
5. הנגשה במקומות ציבוריים: תוכלו בקלות להתחבר לערוץ הסאונד המתאים במקום ציבורי (כנס/הצגה/סרט). במקום להתחבר ע"י פלטפורמות שידור ותיקות כגון אינפרא אדום / FM / לופ (אשר לעיתים דורשות הצטיידות במקלט חיצוני) – תוכלו להתחבר בכל מקום ציבורי באמצעות LE Bluetooth ישירות למכשיר השמיעה/שתל שבלול שלכם. פשוט בוחרים את הערוץ המתאים – כמו שבוחרים ערוץ wifi.
[תודה ליורי אוקון]

מקורות:
הדור הבא של בלוטות' – The next generation of Bluetooth® audio (באנגלית), בקישור
בקישור יש לגלול למטה על לפרק על מכשירי שמיעה, שם תמצאו גם הרצאת וידאו (באנגלית עם כתוביות אנגלית).
בדרך אליכם: השינוי הגדול ביותר ל-Bluetooth בשנים האחרונות – אתר גיקטיים (בעברית), בקישור
להשאיר תגובה